Realt ballespark fra Den unge scenen

Teater i Glåmdal har gleden av å samarbeide med mange, og torsdag var det premiere på «Jævla homo / Jævla hore» på Scene U. På scenen var rundt 10 unge aktører fra Kongsvinger amatørteaters ungdomsgruppe.

Under kyndig ledelse av regissør Harald Engan har ungdommen skrevet manus til forestillingen selv, og for å si det mildt: her legges ikke fingrene i mellom. Rett på sak (dog måtte åpningen sensureres til premieren) får vi knallhard realisme rett fra ungdommens egen virkelighet. Angst for homofili, naive/apatiske foreldre, besk satire, kullsvart humor, kynsisk pornoindustri er elementer som setter en støkk i oss alle. Eminent ensemblespill og utrolige soloprestasjoner tar nesten pusten fra oss. Dette er så modig og så viktig! Gå og se forestillingen, særlig om du er forelder eller jobber med ungdom.

Forestillingen er en del av det landsomfattende prosjektet Den unge scenen (DUS). Neste helg drar gjengen fra Kongsvinger til festival på Hamar for 7-8- ungdomsgrupper fra hele Innlandet. En av disse plukkes ut til å spille på landsfestivalen  på Det norske teatret i mai. For to år siden var det nettopp Kongsvingergruppa som ble plukket ut til landets hovedscene. Vi ønsker alle tusen ganger tvi-tvi på Hamar.