Øvelsene i gang til Oljeskift

Den 3. april er det urpremiere på det nyskrevne teaterstykket Oljeskift under Visefestivalen på Kongsvinger. Stykket er basert på sangene til Håkon Banken. Øvelsene er i full gang på Scene U, og det går i brei solung og triste gitarer.

Vazelina Bilopphøggers-vokalist Kjetil Foseid kommer på mange måter hjem med teaterstykket Oljeskift. Han har som Håkon Banken aner i Hof, og Kjetil hørte mye på Banken da han var guttunge.

– Dette er et viktig stykke tematisk. Jo mer jeg har lest, jo mer har det gått opp for meg at folk bør se dette. Også er det mye fin humor mellom alvoret, sier Foseid.

Nå skal han fremføre et knippe av de mest kjente sangene hans som en del av teaterstykket Oljeskift. Det handler ikke om Håkon Banken, men er satt i det samme universet i grensetraktene mellom Norge og Sverige i Sør-Hedmark, med amerikanske biler, fest på lokalet og lange ensomme dager.

Musikken bli en viktig del av stykket, og den er arrangert på nytt for anledningen. En rekke av Bankens mest kjente sanger skal tolkes, men også noen mindre kjente melodier. Bandet består av et lokalt superlag: gitarist Krister Skadsdammen, trommeslager Even Finsrud og bassist Kjetil Hjerpset. I tillegg spiller Foseid gitar på en del av sangene.

Oljeskift har premiere 3. april og du kan lese mer om stykket og se spilleplanen her.