Årringer: Nye tider – gamle synder

Yvonne Andersen har skrevet nok et teatermanus basert på sitt rike univers fra bokserien Årringer. Øivind Roos skriver musikk og har regi, Mette Skogbakken ordner klær og scene og et stort ensemble av aktører og musikere er klare til å gi deg en ny storslagen teateropplevelse på Austmarka bygdetun.

Året er 1923, og skumle ting lurer under den tilsynelatende idylliske overflaten i bygda Lunderskog. Gamle hemmeligheter kommer til overflaten, og det trues med storstreik på sager og i vassdrag. Kjærlighet, dramatikk, humor, slærv og musikk går inn i et hele der vi skal både le og gråte. Noen skikkelser har gått ut av historien, og nye kommer til. Men Silja, Arvid, Mas-Karin, Mari, Eskil og Elvekongen er der alle sammen, sammen med fløtere, kæra på saga, spellemenn og en stor tropp av barn, ungdom og slærvekjærringer.

På rollelista finner du blant mange andre Kjersti Thorset, Jonas Linnerud, Solfrid Anita Ruud, Kathrine Kolgrov, Glenn Luijbregts, Trond Eng, Nils O. Ottesen, Anita ihler, Eva Vermundsberget, Lars Thyholdt og Kjetil Foseid. Musikken besørges av Søndre Finnskogen Spellmannslag og VM-Trosserne og Åse Lukerstuen er inspisient.

Det er servering før og etter forestillingen, samt i pausen. En time før forestilling kan du vandre rundt spilleplassen og oppleve folk og tablåer fra Årringer-universet. Vi tilbyr et behagelig amfi og god lyd, men du kan ikke ha med paraply om det skulle komme en regndråpe.

Forestillinger fra 16. august. Billetter finner du her!