Urpremiere på «Til dig»

Teater i Glåmdal skal samarbeide med Kulturkollektivet om oppsetningen «Til dig» basert på dikt og noveller av Arnulf Øverland. Kongsvingers egen Johan Osuldsen har skrevet både manus og musikk til denne kammermusikalen, og han har også regien.

Forestillingen «Til dig» er basert på dikt og noveller av Arnulf Øverland. Osuldsen er en av landets ledende fagpersoner innen musikkteater og har jobbet ved de fleste av landets teatre gjennom en lang og bred karriere. Det er mange år siden sist han gjorde noe i hjembyen, vi husker alle hans eventyrlige «Tante Pose», som også fikk sin urpremiere i Kongsvinger. I det knallsterke sceneensemblet finner vi blant andre Kongsvingergutten Glenn Luijbregts, som vi har hatt gleden av å se i en rekke lokale produksjoner de siste årene. Det er sterkt begrenset plass på forestillingene, så sikre deg billett snarest på www.radhusteatret.no.

Premiere i Kongsvinger bibliotek mandag 12. oktober. Det er neimen ikke hvert år vi har urpremierer av musikkteater i vår region, så denne sjansen må du ikke la gå fra deg.

I rollene:

Johannes: Thomas Jørstad Pettersen
Helene: Mari Lerberg Fossum
Sonja: Jannike Kruse
Jacob: Glenn Luijbregts
Manus, musikk og regi: Johan Osuldsen
Kapellmester: Trond Lindheim
Videodesigner: Martin Høgberget
Lyddesigner: Åsmund Kjelsnes
Produsenter: Synne Marie Lillenes og Hannah Elstrøm

Varighet: 1 time og 15 minutter uten pause.

Forestillingen er produsert av Kulturkollektivet.

«Jeg mangler den ydmyke evne til helt å åpne mitt hjerte. Da får det heller revne.»

Johannes er en ung og naiv poet fortapt i den vakre, men kyniske Helene. Vi følger hans desperate og mørke kjærlighetshistorie hvor han dras mot to søstre som begge er villedet av deres kyniske far og hans kontroversielle psykologiske forskning. Farens yngre kollega ser også sitt snitt til å utnytte seg av disse skjebnene til sin egen avhandling.

Hva skjer når man ikke evner å uttrykke sine følelser? Hvor dype spor setter ung uforløst kjærlighet i sjelen?