Fagdag om finansiering i kulturlivet

Teater i Glåmdal inviterer til gratis fagdag for kulturlivet i Kongsvingerregionen 1. februar. Tema er finansiering i kulturlivet. Det blir foredragsholdere både fra det offentlige og næringslivet og på agendaen står sponsormidler, offentlige støtteordninger og rapportering.

Under det regionale scenekunstmøtet 28. oktober 2023 kom det frem et ønsker om fagsamlinger for scenekunst i Kongsvingerregionen. Teater i Glåmdal tar utfordringen og den første samlingen arrangeres i sammenheng med De små Scener torsdag 1. februar 2024 i Kongsvinger. Agendaen er fortsatt under arbeid, men vi kan love dyktige næringslivsledere og folk med lang erfaring innen offentlig sektor. Som sist vil Lars Ovlien moderere samtalene og binde det hele sammen.

Program torsdag 1. februar:

14:30 Kaffe og registrering i Mathesongården, Løkkegata 16 i Øvrebyen
15:00Introduksjon ved teatersjef Øivind Roos
15:10


Internasjonale prosjekter og Interreg-midler
Interreg, Erasmus+ og andre ordninger kan inneholde mange uåpnede skattekister. Gjennom internasjonalt samarbeid kan flere av disse åpnes. Anne Huse, daglig leder Kongsvingerregionen IPR forteller hvor og hvordan.
15:30

Sponsorer og støtteordninger #1
Hva ser Rimfeldt Eiendom etter når de velger å støtte lokale idretts- og kulturtiltak? v/Ragnar Rimfeldt, investor
15:50Pause
16:10Sponsorer og støtteordninger #2
Hva bør lokale aktører tenkte på når de søker om sponsorstøtte og hva er lurt å tenke på når du søker midler fra Sparebankstiftelsen?
v/Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei og styremedlem i Sparebankstiftelsen
16:30


Sponsorer og støtteordninger #3
Sparebank1 Østlandet er en viktig lokal støttespiller for kulturlivet i regionen. Banksjef Erik Hammerstad i SpareBank 1 Østlandet på Kongsvinger forteller hva de ser etter når de støtter ulike tiltak.
16:50Q&A og oppsummering ved Lars Ovlien og Øivind Roos + diskusjon/mingling
17:30Matservering på Kafé Bohem
18:30Hjertedamp av og med Martin Høgberget (merk: førstemann til mølla, 15 plasser)
19:30Mingling og samtaler

Meld deg på snarest, og seinest 25. januar (pga matbestilling) til oroos@online.no eller ase.lukerstuen@kongsvinger.kommune.no.