Bauta – en fortelling om Martin Vestlien

Teater i Glåmdal i samarbeid med VM-Trosserne presenterer en helt ny forestilling om Finnskogdikteren Martin Vestlien. Han var i likhet med Hans Børli skogsarbeider hele sitt yrkesaktive liv, og hentet mye av sin inspirasjon og bilder fra skogen.

«Martin Vestliens diktning framført på denne måten, i det vi vil kalle et syngespill, kom overraskende, men ikke desto mer gledelig. Fortellingen om finnskogdikteren vil utvilsomt gi mersmak.»

Hans Didrik Bakke, iSolør

Bauta er en fortelling om dikteren Martin Vestliens liv og virke i ord og toner. Han debuterte høsten 1941 med «Vers fra Finnskogen», godt hjulpet av Rolf Jacobsen. Diktsamlingen ble en stor suksess, der vi finner de vakreste naturskildringer, masse skjemt og humor, lengsel etter den store kjærligheten og bitende ironi om knoget i skogen.

Last ned programmet i PDF-format her

Øivind Roos har skrevet manus til og har regi på «Bauta», som må kunne kalles et syngespill eller en cabaret. På scenen treffer du den vaskeekte finnskogingen Pål H. Eriksmoen som Martin Vestlien. Du møter også Kjetil Foseid, Eva Vermundsberget, Lars Thyholdt, Even Finsrud, Birgitte Derås Bergset, Lars Ovlien, Evina Vermundsberget Roos og Øivind Roos.
Mette Skogbakken har scenografi og kostymeansvar, Johny Gullaker Johnson er teknisk ansvarlig. Foto: Kjell Ivar Wålberg.

Pål H. Eriksmoen som Martin Vestlien. Foto: Tor-Arne Rønning.

I april reiser forestillingen på turne:

Lørdag 13. april kl 19:00 i Eidskog rådhus
Søndag 14. april kl 18: 00 (merk tid) i Våler kommunlokale
Onsdag 17. april kl 19:00 i Rådhusteatret på Kongsvinger – kjøp billetter her
Torsdag 18. april kl 19:00 i Festsalen, Grue Rådhus
Fredag 19. april kl 19:00 på Skogtun, Skarnes
Lørdag 20. april kl 19:00 på Milepelen, Sand

Billetter bestilles på e-post mette@skogbakken.no eller SMS 988 69 670. På Kongsvinger bestilles de på radhusteatret.no.

Spilles på Vermundsjøen samfunnshus: 

Torsdag 21. mars kl 19:00 – PREMIERE
Fredag 22. mars kl 19:00
Lørdag 23. mars kl 19:00.

Disse forestillingene er i samarbeid med Åsnes Finnskog Teaterforening og på scenen møter du da også Rune Grenberg, Jeanette Opheim Pettersen, Sol Olastuen, Rita Beate Sandbæk og Ole Jonny Johnsen.