Spillikanten og Kåre Corona

Den klønete og litt lurvete sirkusmusikeren Spillikanten måtte begynne for seg selv da det gamle sirkuset hans brant. Det skumle trollet Kåre Corona prøver å lure barna med på ulovlige ting, som klemming og hosting rett ut i været. Men barna vet bedre!

Teater i Glåmdal inviterer til en splitter ny forestilling for de eldste i barnehagen og de yngste på skolen. Her møter du Spillikanten (Øivind Roos). Sirkuset han jobbet for ble spredd for alle vinder, så han reiser rundt med sine musikalske klovnerier i det lille gamle teltet de pleide å ha lamaer i under sirkusets storhetstid. Sammen med barna tryller han fram sirkusrekvisitter mens han synger og spiller på gamle kunster.

Barna blir med på å synge og le og lage leven og spetakkel. Plutselig får Spillikanten ei skikkelig latterkrampe…som utarter til ei real hostekule…..lyden tiltrekker seg et litt skummelt lite troll (Sten Bjørge Hansrud), som kommer inn i teltet og begynner å rote til alt; Kåre Corona! Det viser seg at trollet ikke er så slemt, bare dum som et brød. Det prøver å lure barna med på ulovlige ting, som klemming og hosting rett ut i været. Men barna vet bedre! Trollet mimrer om den gode tida, da folk ikke vasket seg, klemte og hostet og nøs i vilden sky.

Barna og Spillikanten forsøker å få trollet på bedre tanker, men lykkes dårlig. Men så viser det seg at trollet er livredd for såpe! Tåler det rett og slett ikke! Når Spillikanten og barna finner ut det har de et våpen: såpebobler! Først blåser vi med noen små blåsegreier, og trollet prøver/klarer å unngå boblene. Men så fylles hele teltet med bobler fra en såpeboblemaskin, og trollet må rømme! Den gode stemningen er gjenopprettet, og vi synger den nye fengende Corona-helt-sangen. På vei ut får alle på seg et jakkemerke med «Coronahelt» på.

Spillikanten og Kåre Corona er en morsom og lærerik forestilling for barn. Den skal skape refleksjon, kunnskap og forståelse for den rare situasjonen vi lever i, med alle sine regler og tiltak.

Varighet: cirka 40 minutter

Til sammen 30 forestillinger fra 2. til 17. juni 2020. Spilles i ekte sirkustelt fra Sirkus Xanti på plenen mellom biblioteket og rådhuset i byparken. Vi ønsker grupper inntil 40 personer for å ivareta smittevernhensyn, og har et opplegg for busstransport. Interessert? Kontakt teatersjef Øivind Roos på e-post.

Rundt teltet står det bord og krakker der barna kan spise matpakka si, og vi kan ha tilgang på kokeplate for pølsekoking f.eks. Beliggenheten ligger gunstig til ved Barnas festning og klatreskulptur og vannspeilet på Rådhusplassen, så her kan det gjøres kombinasjonsutflukter fra barnehager og småskoler.