Glåmdalsmonologene

Fire monologer av Levi Henriksen, Heidi Linde, Tommy Skoglund og vinnerne av Teater i Glåmdals monologkonkurranse Martin Høgberget og Ingjerd Engh. Tema er UTENFORSKAP.

Spilleplan

  • 28. februar kl 19:30: Premiere Eidskog Rådhus, Skotterud – billetter ved inngang
  • 1. mars kl 18:00: Kommunelokalet i Våler – billetter på tel 62 42 40 00
  • 5. mars kl 19:30: Solbakken folkehøyskole, Skarnes – billetter ved inngang
  • 6. mars kl 19:30: Milepelen, Nord-Odal – kjøp billetter
  • 7. mars kl 19:30: Grue Rådhus, Kirkenær – billetter på tel 62 94 20 00
  • 8. mars kl 18:00: Hamar Teater – kjøp billetter
  • 9. mars kl 19:30: Rådhusteatret, Kongsvinger – kjøp billetter
  • 11. mars kl 19:30: Rådhuskinoen, Flisa – kjøp billetter
  • 12. mars kl 19:30, Tynset Kulturhus – kjøp billetter

Fire nyskrevne monologer – Fire skuespillere – En pianist

Det er utgangspunktet for Teater i Glåmdals første jubileumsforestilling i 2020: Glåmdalsmonologene. Levi Henriksen har skrevet «Se meg som elva» for skuespiller Harald Engan, Heidi Linde har skrevet «Ekte vennskap» for Helle Ottesen, Tommy Skoglund har skrevet «Morgenstund» for Sten Bjørge Skaslien Hansrud, og Martin Høgberget/Ingjerd Engh kommer med «Tømte kommodeskuffer» med Turid Rivertz Vatne på scenen. Fire forskjellige uttrykk sys sammen av regissør Ivar Tindberg, og Trond Lindheim binder det hele sammen musikalsk fra pianokrakken.

Elva renner som en strøm gjennom alle monologene, som har utenforskap som overbygning. Scenograf Mette Skogbakken har skapt et enkelt rom, der tanker og refleksjoner får leve fritt. Poesi, beinhard realisme og humor lever side om side i dette rommet, som har farger av Innlandets lengsler, håp og drømmer. Vi møter fire ekte hverdagsmennesker som alle basker med sitt, men likevel lander nogenlunde stødig i tilværelsen.Velkommen til kortreist teater, der du bor!

Glåmdalsvennen Ivar Tindberg debuterte som regissør i vårt distrikt med Instant musical -86. Siden har han jobbet heromkring med blant annet Festningsspillet og «Spor», men har hatt sitt hovedvirke på de fleste teatre i Kongeriket.

Trond Lindheim har en CV på størrelse av Det Gamle Testamente, så det er bare å oppsummere ham som Norges beste kapellmester og teaterkomponist.

Mette J. Skogbakken tar seg av det visuelle, og Pål Terje Antonsen sørger for kremlyd. Åse Lukerstuen og Øivind Roos prøver å få folk til å møte opp, både på prøver og på forestillinger.