BÆRE BELINDA! (Itte si at je har sagt det!)

Kroshow i to akter med Belinda Mellum og Berit Billingsø (piano).

Om å vokse opp i Bygdedyrets rike, med drømmer, tanker og forbilder litt utafor boksen. Humor, alvor og musikk i tidvis skjønn forening.

Regi og medforfatter: Øivind Roos
Scene/kostyme/rekvisitt: Mette J. Skogbakken

Belinda Mellum har glimret med sitt nærvær i en rekke lokale produksjoner de siste årene; Glåmdals-revyer, farser i Grue, Teater i Glåmdal-oppsetninger. Hun har et lyst hode i dobbelt forstand, og det er alltid latter og leven rundt denne Tobøl-jenta. Hun har lang fartstid i underholdningsbransjen, og jammen har hun rukket å ta litt teaterutdanning også. Sangen har hatt en sentral plass i hennes liv helt siden hun sang nidviser (mot betaling) om lærerne i den innerste båsen på jentedassen på barne-skolen. Hun tok tidlig utradisjonelle valg, og slikt gjør man ikke ustraffet i Bygdedyrets rike. Derfor måtte det bli et solokroshow, der hun forteller mye om seg selv, synger morsomme og pene sanger og gir til beste hysterisk morsomme glimt fra et mangslungent liv som ung, ambisiøs kvinne fra bygda. På utilslørt Eidskogdialekt tar hun oss med på ei morsom og personlig reise gjennom to akter, fra barndom til (over)moden kvinne.

På pianokrakken finner vi ei anna Eidskogjente med utferdstrang, selveste Berit Billingsø. Hun tilhører den sjeldne rasen som flytter hemmat, og til daglig bekler hun kantor-rollen i Vinger kirke. Men hennes ytterst solide musikkbakgrunn gjør henne mildt sagt kvalifisert til mer enn Leid milde ljos. I BÆRE BELINDA får hun bryne seg på musikk fra musikaler, viser og MGP-låter vi håpet vi hadde glemt. Hun har lovet oss et realt pianosolonummer også. Lokalt har vi nylig sett og hørt henne i Teater i Glåmdals «Å sette vinger på en stein», og hun er flittig benyttet solist og akkompagnatør, blant annet for Solungoperaen.

Det aller meste i forestillingen er nyskrevet, blant annet med bidrag fra Jan Husemoen og Øivind Roos. Og alarm: Belinda er mer interessert i Melodi Grand Prix enn folk flest (og de bor jo i Kina).

Lurer du på noe? Send oss en e-post på post@teateriglamdal.no